Alla inlägg under januari 2009

Av Maria - 18 januari 2009 16:42

Sådärja, nu har jag varit på kusin-kalas. och jag är mätt. så jag håller på att kräkas. tårtan var sååååå god! och jag var ju tvungen att ät så mkt jag kunde då. så nu behöver jag nog inte äta på flera dagar.


ge mig min sömn tillbaka!  i natt var jag uppe och virrade till cirka fem-halv sex för jag var klarvaken. och det har varit så i princip hela veckan. jag försöker göra allt rätt. jag ser till att inte sova för länge på morronen, jag dricker inte kaffe efter åtta, jag brukar ta en promenad på kvällen för att varva ner, jag stänger av tv och allt och har det kolmörkt och svalt när jag ska sova. och jag brukar till och med ta ett par Valerina natt. men icke. pigg som en lärka efter tolv. varje natt.

och sömntabletter får jag inga fler. för jag käkade upp dom för snabbt. en förpackning som skulle vara en månad, fick jag att vara knappt två veckor. men min toleransnivå har blivit så pass hög att EN tablett har ingen som helst verkan på mig. jag måste ta 2-3 stycken.

men nu var det slut med det. tack fabror doktor. verkligen.

jag blir nästan nevös varje kväll när det börjar närma sig sov-dags. ska jag få sova i natt?? spänningen stiger.typ. 

det är drygt att va vaken om nätterna. om nätterna är tankarna som värst. och om natten känner man sig ensammast i hela världen. 


anyways. jag känner för att vara social i kväll. så vi får väl se vad jag gör åt den saken. annars ska jag mest gå runt och va mätt. och i morron ska jag till arbetsförmedlingen. yey!  det är ju så skoj.jag har inte ens skrivit in mig som arbetslös än. jag vet bara vilken skit som väntar. papper, papper, papper. tjat om ersättning. idiotiska kurser och sen tvingar dom säkert ut mig på praktik. men jag klarar mig inte på den minilön jag får just nu, och måste  tyvärr krypa till korset och ansöka om bidrag.

men jag får väl avslag som vanligt. 

Av Maria - 16 januari 2009 14:22

I dag har vi varit i väg och köpt skor. silvertejp är inte så snyggt som jag trodde. kriiiitvita är dom. fina. men inte så länge till i min ägo.

Sen inhandlade jag öl om jag skulle få för mig att festa i kväll. eller i morron. får väl se vad lusten säger mig. 

Det är första gången på många år som pappa köper nya skor. han är överlycklig. går runt med dom inomhus, visar upp dom för alla. och nu har han dom på sig när han tvättar bilen. för att "gå in dom".

jag ska fika med sandra och josse och dom behagar komma hem från stan snart. sen ska jag nog kanske få för mig att laga mat med. det gjorde jag i går. helt otroligt. det var så gott med varm mat så jag nästan svimmade av lycka. är ju kanske värt det där besväret trots allt.

men i dag får det bli nåt enkelt.

typ stekt potatis och ägg.

ni missade väl inte filmen i går kväll?   om sylvia plath? bra det.

den var fin. 

Av Maria - 15 januari 2009 12:47

Det är svårt att få rutiner när man inte jobbar. I dag gick jag upp halv fem, för jag var pigg och tyckte jag sovit färdigt då. visste dock inte riktigt vad jag skulle ta mig för så jag åt glass och kollade på Greys anatomy. sen kom martin upp och skulle till skolan och tyckte jag var störd som var uppe mitt i natten när jag inte behövde.

så jag tvingade mig själv att gå och lägga mig en stund till.

Sen gick jag upp,käkade frukost. lagade min skor med silvertejp. och gick ut på skogspromenad. och nånstans mitt i alltihopa fick jag för mig att hoppa på stenarna för jag fick för mig att det skulle göra mig lycklig som en småflicka.

slant och gick ner mig i sjön med ena benet och var isbit när jag kom hem.


nu ska jag sortera tvätt och byta sängkläder och sån sån där allmän kvinnogöra. 

Av Maria - 14 januari 2009 18:13

Shit, vad det piper och väser när jag andas. jävla cigg.

nu ska jag upp till Frida och spy skit över världen. så där som vi brukar göra.

puss. 

Av Maria - 14 januari 2009 14:24

Gjorde en lista jag snodde av Amanda:


Hur lång är du?:  179 cm


Hur mycket väger du?:  nåt mellan 65-69, pendlare.


Civilstatus: Jo jag har en pojkvän med långt hår som spelar i ett band och knullar som en gud. neeee, skoja bara.


Är du lycklig?:   nja, nee....inte fruktansvärt olycklig heller. pendlare här med.


Har du några husdjur?:  jo, 3 kissar Gabriel, Freja och Sussi.


Vad är det första du ser hos det motsatta könet?:  Hår,ögon och armar


Har du sex på första dejten?:   tja, varför inte?...lika bra att testa innan man ödslar mer tid.


Hur är en perfekt dejt för dig?:   Kinamat, öl, prata prata prata. inga filmer det är så osocialt. spela spel är kul.


Vad är den viktigaste egenskapen din partner ska ha?:   Att vara enormt bra på att kyssas. kan han inte kyssas är det inget att ha.


Favoritmat?:   potatisgratäng. och choklad.


Hur många sexpartners har du haft?:  hmm...mkt personlig fråga. inte över 30 inte under 10. det får räcka så.


Favoritpersoner i ditt liv?: åhh...jobbig fråga. min familj. och mina vänner. inga namn nämnda för rättvisans skull.


Är du kär?:  neee, inte särskilt


Är någon kär i dig?: det är det säkert nån som är. jag är oemotståndlig.


vad har du på dig just nu?:  Grönt linne, svart bh, svarta hipsters,joggingbralls och Hellokitty.strumpor


Vad har du under kläderna?:  jahaja, jag svarade på allt på en gång. se ovan.


Jag orkar faktiskt inte göra resten av listan, den var tråkig. nu ska jag ut lite. ciao! 



Av Maria - 13 januari 2009 18:58

Jag cyklade till affären för en stund sen. utan linser på mig för dom är slut, och jag hittade inte mina glasögon. så jag cyklade i blindo och koncentrerade mig på vägen 1 meter framför mig. och vad hände?

jag cyklade rakt in i en gubbe som var ute med sin hund. och fy fan vad arg han blev! han skadade sig inte, det var jag som ramlade och skrapade upp knäna som vanligt. mina ben är jättesnygga. blåmärken, skrapsår och plåster överallt. en flickig klänning och lackskor och jag kan bli tagen för 5 år. coolt.


jag är sååååå värdelös på det här med mat. när var och vad man ska äta. i går åt jag digestive till middag och i dag åt jag riskakor och juice. jag avskyr AVSKYR att laga mat. och tycker inte maten är värd besväret med att göra den. och för att inte snacka om all disk efteråt.

men jag är ju en människa, så jag blir hungrig ibland. då tar jag helt enkelt det första jag ser. ischoklad, clementiner, kex, filmjölk och väldigt väldigt ofta äter jag smörgåsrån. snabbt lätt och man håller sig mätt nån timme i alla fall. utan smör eller ost. bara plain. i lyxiga fall saft till också.

jag lär ha näringsbrist på dom flesta områden och mitt blod lär va sämre än på länge.

jag måste se till att skaffa mig en karl som gillar att laga mat. och som kan ställa mat på bordet varje dag. bara gå till bordet, äta och går därifrån. perfekt!


jag ska by the way plastikoperera mig så jag ser ut som Monica Belluci. jag tror faktiskt inte det finns någon vackrare kvinna i skådespelarvärlden. och hade jag inte varit äckligt hetero så hade jag nog velat ligga med henne.

men men sånt väljer man inte.

Av Maria - 12 januari 2009 21:39

Hittade ett brev innan som en väninna till mamma skrivit till mamma hösten 1981. Där skriver hon bland annat "hur är det med lilla Charlotte?" Det var alltså jag. lilla charlotte. men jag blev ju en Maria till slut ändå.

Tänk om jag blivit en charlotte i stället? tänk om mitt liv blivit annorlunda då?

troligtvis inte.


Men tänk egentligen hur mkt ödet spelar roll i våra vil. små små beslut som kan ändra hela ens liv. tänk om man valt andra vägar? då hade man hamnat på helt andra platser.

Tänk om jag hade flyttat till min första pojkvän som bodde 80 mil härifrån? tänk om jag tagit det där jobbet i uppsala?tänk om jag verkligen dött när jag försökte? tänk om mamma fortafarnde hade levt?..hade jag varit samma person då? tänk om jag trots allt stannat kvar hos mitt ex? tänk om vi fått barn? tacka gudarna för att man gör BRA beslut ibland! 

tänk om jag aldrig sagt upp min första lägenhet som jag älskade så mycket? tänk om jag förlovat mig med J? tänk om jag tagit körkort när jag borde gjort det?

Alla dessa beslut här i livet. jag undrar om det är förutbestämt? att saker faktiskt händer av en orsak? eller man har all kontroll själv. att allt räknas. allt man gör. alla förhållande man går in i. alla jobb man tackar ja till. ställen man väljer att bo.

jag kan bara inte låta bli att tänka på att mitt liv kunde sett helt annorlunda ut vid det här laget om jag bara gjort vissa saker på ett annat sätt. innan tiden rann ut. som det känns som att det gjort nu.

jag kanske hade varit lycklig nu? jag kanske hade haft 2 barn, bott i ett hus på landet med körkort och trevligt jobb. där skulle jag vilja vara.

just i det stadiet.

men det känns milslångt i väg.

och tiden bara rinner på. i rasande fart. tick tack tick tack... 

Av Maria - 12 januari 2009 18:36

Jag måste ta mig ur den här onda cirkeln med jobb innan jag blir galen. nu har jag jobbat som jag gör i över ett år, och aldrig fått nåt vikariat längre än 2-3 månader i stöten. har skickat intresseanmälan till alla boenden i sölvesborg, även fast dom inte behöver folk. och dom jobb som finns lediga på AMS har jag inte ens behörighet att söka.

jag VILL inte sätta mig i skolbänken igen. jag har inte gjort annat än pluggat i mitt liv!

måste läsa påbyggnadskurs för att kunna jobba som djurskötare eftersom jag gick naturbruksgymnasiet. och jag läste aldrig färdigt litteratur-vetenskapen heller, utan måste läsa en kurs till för att kunna jobba som bibllioteks-assistent. jag VILL INTE. jag kräks bara jag tänker på föreläsningar och tentor.

jag vill jobba, tjäna pengar. kunna betala min räkningar. och få ett liv god damn! 

jag vet inte vad jag ska ta mig till.

dom på arbetsförmedlingen säger att jag ska flytta för att det finns fler jobbb i andra städer. men jag vill ju inte flytta. alla jag tycker om finns ju här. det liv jag har finns i denna staden. skulle jag lämna det, skulle jag bli...helt ensam. och det känns inte särskilt lockande.

man ska skaffa nya vänner bla bla bla. men jag vill inte det. jag är nöjd med dom jag har.

det känns som jag  är inne i en stor trasselboll som jag inte vet hur jag ska ta mig ur. för det finns knappt några möjligheter.

vänta på att ett jobb ska bli ledigt.

det är väl egentligen det enda jag kan göra. och gud vet hur lång tid det kan ta?


anyhow, nu ska jag äta rostat bröd för jag okrar inte laga middag sen ska jag ska kanske ut och ta lite friskluft. om min febriga kropp orkar det. det har satt sig på bihålorna nu och i halsen. jääävla mög. 

Presentation

Omröstning

Anser du dig själv vara lycklig?
 Ja, absolut!
 Nej, långt i från
 På god väg dit...
 Har gett upp..

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8
9
10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards